Petrolul recupereaza 72 de centi dupa cea mai rapida ieftinire din ultimii 7 ani

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 10:04
1293 citiri
Petrolul recupereaza 72 de centi dupa cea mai rapida ieftinire din ultimii 7 ani

Pretul petrolului a depasit astazi 42 dolari/baril, dupa ce scazuse cu 2% in sedinta din timpul noptii si cu 12% miercuri, in contextul adancirii temerilor privind situatia economica din Statele Unite si dupa o scadere masiva a cererii, relateaza Reuters. Jucatorii de pe piata urmaresc rapoartele departamentului american al muncii privind rata somajului din sectoarele non-agricole, care urmeaza sa fie relevate vineri, ce vor arata, cel mai probabil, o crestere a numarului somerilor.


Petrolul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in februarie, s-a scumpit cu 72 centi, la 42,42 dolari/baril, dupa ce se ieftinise cu 2,2%, la 41,70 dolari/baril, in timpul noptii.


Miercuri, petrolul se ieftinise cu 12%, marcand cea mai abrupta scadere procentuala intr-o sedinta , din ultimii sapte ani.


Titeiul Brent s-a scumpit cu 63 centi, la 45,30 dolari/baril.


Rapoartele Departamentului Muncii, publicate ieri, au aratat ca numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta pana la cel mai mic nivel de la jumatatea lunii octombrie, insa numarul celor care primesc ajutoare a crescut la un nivel maxim al ultimilor 26 de ani.