PayPal se separa de eBay si se listeaza la bursa

Luni, 20 Iulie 2015, ora 17:13
2073 citiri
PayPal se separa de eBay si se listeaza la bursa
Foto: PayPal

PayPal Holdings, Inc. ("PayPal") (NASDAQ: PYPL) a anuntat incheierea separarii de eBay Inc. ("eBay") si este acum o companie independenta tranzactionata public pe NASDAQ sub simbolul "PYPL.".

Managementul companiei, impreuna cu angajati si comercianti, vor apasa impreuna butonul PayPal pentru a marca evenimentul, dar si deschiderea sedintei de tranzactionare a bursei NASDAQ.

"Fiind o platforma de plati digitale deschisa, precum si cel mai popular si de incredere portofel digital, suntem incantati sa celebram ziua in care ne listam la bursa si care marcheaza inceputul unui nou capitol," spune Dan Schulman, presedinte si Chief Executive Officer PayPal.

"Tehnologia mobila transforma platile, astfel ca oamenii sa isi poata muta si administra banii mai rapid, mai sigur si mai convenabil decat oricand in trecut.

In calitate de companie independenta, consideram ca exista o oportunitate imensa ca PayPal sa isi extinda rolul de partener al consumatorilor si comerciantilor si sa ajute la conturarea industriei, in conditiile in care banii se digitalizeaza in ritm accelerat".

PayPal este bine pozitionat pentru a livra beneficiile monedei digitale oamenilor din intreaga lume.

In 2014, PayPal a procesat un volum total de plati de 235 de miliarde de dolari si a avut peste 8 miliarde de dolari venituri.

De asemenea, anul trecut, PayPal a procesat un volum de plati mobile de 46 de miliarde de dolari. Compania deserveste peste 169 milioane de conturi active apartinand clientilor din 203 de piete din intreaga lume.

Schulman a adaugat: "Punem accentul pe consolidarea capacitatii noastre de a genera o crestere pe termen lung pentru companie si pentru shareholderi. PayPal este unic. Avem o abordare singulara a platilor digitale, abordam cu dedicare serviciile pentru clienti, avem apetenta pentru inovatie si o platforma tehnologica agnostica de natura sa creeze valoare pentru consumatori si pentru comerciantii online, in aplicatii si, din ce in ce mai mult, in magazine".

Compania PayPal a fost listata pe NASDAQ sub acelasi symbol - "PYPL" - inainte de a fi cumparata de eBay Inc. in 2002, pentru 1.5 miliarde de dolari.

"Vrem sa le multumim prietenilor nostri de la eBay pentru sustinerea extraordinara si parteneriatul pe care l-am avut timp de peste 12 ani", a conchis Schulman.

Conform termenilor separarii, pe 17 iulie 2015, toti cei care aveau actiuni eBay la momentul separarii, pe 8 iulie 2015, au primit o actiune PayPal pentru fiecare actiune obisnuita eBay detinuta.

Nu au fost distribute alte tipuri de actiuni PayPal.

Incepand cu 6 iulie, actiunile PayPal au fost tranzactionate sub rezerva "cand sunt emise" pe NASDAQ, sub simbolul "PYPLV," ceea ce le-a permis investitorilor sa tranzactioneze dreptul de a primi actiuni PayPal in momentul distributiei lor. Tranzactionarea "atunci cand sunt emise" pentru actiunile normale s-a incheiat pe 17 iulie, la momentul inchiderii bursei. Incepand de azi, tranzactionarea normala a actiunilor PayPal pe NASDAQ a inceput sub simbolul "PYPL."

#PayPal separa eBay, #PayPal listare bursa , #Tranzactionare