Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nou actionar majoritar la RAFO?

Nou actionar majoritar la RAFO?

Informatiile contradictorii aparute in ultima luna cu privire la actionarul majoritar al RAFO sunt pe cale sa capete un sens. La mijlocul lunii, actionarii RAFO se vor pronunta asupra unei majorari de capital, rezulta dintr-un comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori. Potrivit documentului, actiunile RAFO vor fi oprite de la tranzactionare pe 18-19 octombrie, zile in care va avea loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor. Decizia acestora s-ar putea solda cu schimbarea actionarului majoritar al rafinariei, Balkan Petroleum, in favoarea Calder A International, membra a consortiului Alfa Oil.

Pana acum, atat oficialii Balkan Petroleum (BKP), cat si reprezentantii AVAS dezminteau schimbarea actionarului majoritar. In schimb, in ultima saptamana presa era luata cu asalt de materiale publicitare in care se anunta ca firma Calder A International este noul proprietar al RAFO.

Calder poate pune mana pe pachetul majoritar de actiuni al RAFO in cazul in care actualul actionar majoritar, BKP, nu va subscrie la majorarea capitalului. Este, de asemenea, nevoie de o majorare considerabila a capitalului social. Insa aceasta este singura solutie pentru ca RAFO sa treaca pe alte maini, ocolind astfel sechestrul asigurator pe actiunile rafinariei, obtinut de statul roman prin intermediul instantei.

Evenimentul Zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori