Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi reglementari privind delistarea de la Bursa

Noi reglementari privind delistarea de la Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si-a adaptat reglementarile proprii celor ale Bursei de Valori si in urma acestei decizii un actionar poate decide retragerea de la tranzactionare la Bursa fara a detine 95% din actiuni, in anumite conditii.In cazul in care actionarii unei companii nu sunt de acord cu decizia luata de adunarea generala ei au posibilitatea de a se retrage din acea societate, primind in schimb o suma de bani reprezentand contravaloarea actiunilor pe care le detin, iar retragerea de la tranzactionare se va face conform reglementarilor Bursei.

Legislatia stabileste ca o companie poate fi retrasa de la Bursa doar daca in urma unei oferte publice de cumparare actionarul majoritar va ajunge sa detina pste 95% din capitalul social al societatii sau daca, la aceasta oferta publica, cumpara mai mult de 90% din actiunile lansate spre vanzare.

In cazul in care se hotaraste retragerea de la Bursa, societatea este obligata sa intocmeasca in urma Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) un raport privind pretul pe actiune pe care urmeaza sa-l primeasca cei care nu sunt de acord cu delistarea. Pretul va reprezenta o medie care rezulta din folosirea a cel putin doua metode de evaluare recunoscute la nivel european.

Pretul oferit actionarilor va fi publicat in hotararea AGEA, iar decizia lor de a se retrage trebuie sa fie mentionata in cel mult 45 de zile de la publicarea hotararii AGEA in Monitorul Oficial.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1935 ori