Luna aceasta aflam ce banca va opera sistemul de plata a dividendelor

Luni, 01 Iunie 2009, ora 16:17
1045 citiri
Luna aceasta aflam ce banca va opera sistemul de plata a dividendelor

Banca care va realiza impreuna cu Depozitarul Central sistemul centralizat de plata a dividendelor ar putea fi selectata pana la sfarsitul acestei luni, a declarat luni Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului, potrivit Newsin.

"Incercam sa alegem pana la sfarsitul acestei luni banca care va opera sistemul, pentru a prinde din perioada de distribuire a dividendelor din acest an", a spus Adriana Tanasoiu.

Depozitarul Central a anuntat la inceputul anului ca vrea sa realizeze un sistem centralizat de plata a dividendelor pentru toate societatile care sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, dar si pentru cele care au incheiat contracte de registru cu Depozitarul, pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a-si primi resursele financiare intr-un timp mult mai scurt.

Depozitarul Central a avut de ales dintre 15 banci care opereaza in Romania, care si-au depus scrisorile de intentie pentru participarea la realizarea acestui sistem, dar "cel mai probabil va fi un singur castigator", a adaugat Tanasoiu.

Pe lista candidatelor sunt atat banci romanesti, cat si banci din strainatate care opereaza in Romania si au un sistem automatizat de plati, acestea fiind conditiile initiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#banci, #dividende, #investitori , #Tranzactionare