Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica: Cine vrea sa intermedieze listarea la BVB

Hidroelectrica: Cine vrea sa intermedieze listarea la BVB


Hidroelectrica a primit doua oferte in cadrul procesului de selectare a intermediarului Ofertei Publice Primare in vederea listarii companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), derulata de Ministerul Economiei.

Ofertele au fost primite din partea consortiului format din BRD - Groupe Societe Generale (lider de sindicat), Citigroup Global Markets Limited, Societe Generale si SSIF Intercapital Invest si din partea consortiului format din Unicredit CAIB Securities Romania SA (lider de sindicat), Goldman Sachs International, UniCredit Bank AG, London Branch, Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana SA si BT Securities SA, a anuntat joi compania.

Comisia comuna numita din partea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Hidroelectrica a procedat la deschiderea ofertelor, in etapa urmatoare urmand a se proceda la evaluarea acestora.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1448 ori