Euro s-a apreciat pe fondul unor date care indica o stabilizare a economiei zonei euro

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 16:08
1025 citiri

Euro s-a apreciat vineri in fata dolarului si a lirei sterline, pe fondul unor date macroeconomice care au aratat ca economia zonei euro se stabilizeaza, iar increderea investitorilor germani in economie a inceput sa creasca, relateaza Reuters, citat de Newsin.

Euro s-a tranzactionat in fata lirei sterline in urcare cu 0,7%, la 86,45 pence/unitate, aproape de maximul sedintei, de 86,53 pence/unitate.

In fata dolarului, euro s-a apreciat cu 0,5%, la 1,4233 dolari/unitate, dupa ce urcase pana la 1,4245 dolari/unitate.

Astfel, indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos format din sase valute principale, a scazut cu 0,2%.

Totusi, euro s-a mentinut sub maximul ultimelor sapte saptamani, de 1,4292 dolari/unitate, atins pe platforma de tranzactionare EBS.

In fata yenului, dolarul s-a depreciat cu 0,1%, la 94,82 yeni.

Indicele institutului Ifo care masoara increderea in economia Germaniei a urcat pentru a patra luna pana aproape de cel mai mare nivel din octombrie 2008, in timp ce estimarile initiale arata ca sectorul serviciilor si cel manufacturier s-au comprimat cu un ritm sub asteptari in iulie.

In acelasi tim, produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii a scazut cu 0,8% in intervalul aprilie-iunie, mult peste estimarile analistilor, dupa ce in primul trimestru PIB-ul scazuse cu 2,4%. 

#euro, # apreciere, # stabilitate, # economie , #Tranzactionare