Deutsche Bank raporteaza profiturile in crestere, dar venituri din tranzactionare in scadere

Joi, 02 Noiembrie 2006, ora 10:05
833 citiri

Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei si cea mai mare companie europeana de titluri de valoare, a inregistrat o crestere cu 25 la suta a profiturilor, in trimestrul trei, ca urmare a castigurilor din asigurarile unei cladiri deteriorate dupa atacurile de la World Trade Center, din 11 septembrie, in timp ce veniturile din tranzactionari s-au redus, informeaza AP.Profiturile Deutsche Bank au fost de 1,24 miliarde euro (1,57 miliarde dolari) in perioada iulie - septembrie, fata de 991 milioane euro in perioada similara a anului trecut. Cifra de profituri a fost peste cea estimata de analistii economici chestionati de Dow Jones Newswires.

Cresterea profiturilor a fost sustinuta de castigurile de 92 milioane euro (116,8 milioane dolari) din vanzarea unui pachet de actiuni detinute la producatorul de gaze industriale Linde, precum si de incasarile de 125 milioane euro (158,7 milioane dolari) din asigurarile date de deteriorarile din 11 septembrie 2001 a 15 etaje ale cladirii '130 Liberty', proprietate Deutsche Bank, in apropiere de World Trade Center.

Potrivit unei plangeri depuse la un tribunal federal din Manhattan, banca germana reproseaza Statului New York ca sub pedeapsa cu arestarea a impiedicat accesul la principala sa cladire din New York a firmei angajate pentru curatenia si repararea imobilului sau din apropiere de World Trade Center. Cladirea in chestiune, denumita '130 Liberty', a fost grav afectat de prabusirea turnului din sud al World Trade Center, de care era despartita doar de o strada. In plangerea sa, Deutsche Bank a precizat ca 15 etaje din cele 41 ale cladirii au fost afectate si 17.000 de geamuri ale cladirii au fost sparte.

In perioada ianuarie - septembrie, banca a castigat 4,17 miliarde euro (5,3 miliarde dolari), in crestere cu 37 la suta de la 3,04 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

Rompres