Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Derivatele pe actiunile TLV, cele mai tranzactionate

Derivatele pe actiunile TLV, cele mai tranzactionate

Volatilitatea mai redusa a determinat o diminuare a lichiditatii in piata derivatelor de la Sibiu. Pe parcursul zilei au fost incheiate 10.169 contracte futures si options din 1100 tranzactii.

Valoarea echivalenta transferurilor s-a oprit la 21,18 milioane lei. "Sedinta a fost una linistita, investitorii plasandu-se pe o axa intre prudenta si asteptare. In aceste conditii, piata s-a miscat in limitele normalului oferind o lichiditate care reflecta situatia amintita si care, tinand cont de volatilitatea redusa, este una multumitoare" a declarat Minodora Budin, directorul sucursalei Sibiu a Nova Invest.

In contextul unei evolutii de acest fel principalul eveniment care a atras atentia a fost evolutia foarte buna a derivatelor pe actiunile TLV, soldata cu un volum care le-a permis acestora sa obtina primul loc in ierarhia zilei. De altfel, am asistat la o adevarata premiera pe acest an, pana ieri pozitia de lider fiind doar un apanaj al DESIF 2 si ocazional al DESIF 5.

DETLV s-au impus cu un total de 3819 contracte din care 3294 pentru scadenta de la finele acestei luni. Pentru aceasta DETLV au fost cotate sa 1,108 lei/actiune dupa ce au fost tranzactionate la un minim de 1,0915 si un maxim de 1,1235 lei. "Pentru DETLV, numarul mare de contracte este si o reflectare a totalului consistent al pozitiilor deschise. Este firesc pe acest final de scadenta sa fim martorii unor inchideri pe activul suport TLV, jucatorii nedorind sa se supuna unor eventuale riscuri suplimentare pana la finalul lunii. De aceea, cei care au identificat oportunitati in evolutia actuala a preturilor si-au inchis pozitiile.

Totodata, volumul a fost influentat de propunerea de majorare a capitalului social al TLV" a declarat un broker din piata. La inchiderea de ieri numarul pozitiilor futures deschise pe DETLV martie era de 50.598, in scadere cu 1552 fata de marti.

DESIF 2 au generat si ele un nivel de lichiditate consistent ajungand la peste 3000 contracte. Daca in cazul DETLV scadenta curenta a fost preferata, pentru DESIF 2 s-a impus din nou scadenta de la jumatatea anului cu 2037 de contracte. De remarcat pentru DESIF 2 sunt preturile de cotare pentru martie si iunie care se situeaza la aceeasi cota pentru ambele, anume 2,63 lei/actiune, valoare conturata in urma unor cresteri de 0,5 si 0,9 bani.

Pentru DESIF 5, totalul tranzactionat a ajuns la 2878 contracte, din care circa 37 % pentru martie si peste 56 % pentru iunie. DESIF 5 au inchis la 2,948 lei/actiune pentru martie, in stationare si la 2,9361 lei/actiune pentru iunie, in scadere cu 0,19 bani.

Moneda unica a fost cotata la 3,38 lei pentru jumatatea anului, in ascensiunea usoara.

Sursa: Decebal N. Todarita
www.bmfms.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori