Depozitele clientilor OTP au crescut in ultima saptamana - oficial

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 14:54
953 citiri
Depozitele clientilor OTP au crescut in ultima saptamana - oficial

Depozitele clientilor bancii ungare OTP au crescut in ultima saptamana, iar nivelele de tranzactionare pe piata interbancara au ramas neschimbate, ceea ce reflecta increderea in banci, a spus directorul executiv adjunct al OTP, Laszlo Wolf. "Nivelul depozitelor a crescut in ultima saptamana si nu am observat probleme la vreuna din subsidiare", a declarat Wolf, intr-un interviu acordat Reuters prin telefon. "Nu a existat niciun fel de migratie a clientilor de la OTP", a spus oficialul.


Wolf a adaugat ca exista clienti care cumpara in continuare actiuni OTP, fapt ce arata increderea in stabilitatea bancii.


Actiunile OTP s-au tranzactionat la 4.300 forinti/actiune, in crestere cu 19,3%. Cotatia titlurilor OTP scazuse saptamana trecuta, ca urmare a zvonurilor privitoare la o eventuala nationalizare a bancii.


OTP, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala, a respins o oferta guvernamentala de garantare a tuturor  creditelor interbancare, spunand ca este bine capitalizata si dispune de lichiditati.


Banca este prezenta pe piata romaneasca, iar in 8 octombrie, directorul financiar Laszlo Urban declara ca actuala criza  a creditelor a fortat OTP sa devina mai selectiva in creditare, dar banca are toata lichiditatea necesara sa reziste turbulentelor.