Bursele europene au inchis ziua de marti in usoara crestere, in speranta adoptarii planului Paulson

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 09:21
1222 citiri
Bursele europene au inchis ziua de marti in usoara crestere, in speranta adoptarii planului Paulson

Actiunile europene s-au apreciat usor la inchiderea sedintei de marti, ca urmare a sperantei investitorilor ca planul Paulson de salvare a sectorului bancar va fi adoptat intr-un final de Congresul american. "Dupa panica de luni, jucatorii de pe piete isi recastiga speranta si cred ca pana la urma Congresul american va adopta planul de salvare a sectorului bancar", a declarat, pentru AFP, un analist de la Meeschaert Asset Management, Romain Hayat.


Bursa pariziana a terminat in crestere, cu 1,99%, dupa ce indicele principal CAC 40 a fost sustinut de scumpirile de pe pietele americane de capital, a doua zi dupa o scadere semnificativa.


La Londra, indicele Footsie-100 al principalelor titluri a castigat 83,68 puncte, la 4.902,45 puncte, ceea ce marcheaza un avans cu 1,74% comparativ cu finalul sedintei anterioare de tranzactionare, iar indicele Dax al celor 30 de actiuni-vedeta ale pietei germane de la Frankfurt a crescut usor cu 0,41%.


Presedintele american, George W. Bush, a declarat, marti, ca eforturile pentru adoptarea proiectului de salvare a sistemului financiar continua si ca respingerea acestuia de catre Camera Reprezentantilor nu inseamna finalul procesului legislativ.