Bursele din Emiratele Arabe inregistreaza noi scaderi severe

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 13:58
1257 citiri
Bursele din Emiratele Arabe inregistreaza noi scaderi severe

Bursele din Emiratele Arabe Unite si-au continuat declinul sever si marti, pentru a doua sedinta consecutiv, piata din Dubai afisand la inchidere o scadere de 5,61%, in timp ce bursa din Abu Dhabi a coborat cu 3,57%, relateaza AFP, precizeaza NewsIn.

Piata de capital din Dubai a deschis sesiunea de tranzactionare in scadere cu 6,25%, dupa ce in sedinta precedenta cazuse inca 7,3%.

Pe de alta parte, bursa din Abu Dhabi a debutat cu un declin de 5,91%, dar a recuperat semnificativ din pierderi, pana la minus 3,57% la inchidere. In ziua precedenta, piata se prabusise cu 8,3%.

Perpetuarea scaderilor pe cele doua burse vine in pofida stirilor pozitive legate de inceperea negocierilor de restructurare a datoriilor companiei de stat de tip holding Dubai World.

Dubai World a anuntat ca va incepe o serie de discutii "constructive" pentru a restructura datorii de 26 miliarde de dolari, inclusiv angajamente ale diviziilor imobiliare Nakheel World si Limitless World.

Pe de alta parte, datoriile subsidiarelor Infinity World Holding, Istithmar World si Ports & Free Zone World nu vor fi incluse in procesul de restructurare, deoarece aceste companii "au o pozitie financiara solida", a informat Dubai World, una dintre principalele trei companii detinute de emiratul Dubai.

In cele doua emirate, valorile mobiliare au fost cele mai puternic lovite de stirea de saptamana trecuta cu privire la o posibila incapacitate de plata a Dubai World. Astfel, in Dubai, actiunile gigantului imobiliar Emaar au cazut cu aproape 10%.

Pe de alta parte, gigantul portuar DP World, parte a grupului Dubai World, a inregistrat o usoara crestere marti, de 0,82%, dupa ce in sesiunea precedenta cotatia se prabusise cu 14,88%.

Dubai World are datorii de 59 miliarde dolari si a solicitat saptamana trecuta un moratoriu de sase luni, pana dupa 30 mai 2010, pentru datoriile scadente. Compania cauta in prezent sa amane platile pentru mai putin de jumatate din totalul datoriei, ceea ce ar tempera temerile cu privire la o potentiala incapacitate de plata a emiratului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #emirate, #arabe, #indici , #Tranzactionare