Bursele din Asia inchid in scadere

Joi, 18 August 2011, ora 10:18
1229 citiri
Bursele din Asia inchid in scadere

Bursele din Asia au inchis in declin sedinta de tranzactionare de joi, ca urmare a marcarii profitului de catre investitorii ingrijorati, cele mai mari scaderi fiind inregistrate de actiunile companiilor din sectoarele materii prime si tehnologic. 

Intrucat increderea pietei este inca fragila, traderii au afirmat ca vor fi urmarite cu atentie datele care vor fi anuntate joi in Statele Unite, privind preturile de consum, vanzarile de locuinte vechi si productia industriei prelucratoare din anumite regiuni, potrivit Mediafax.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokio a pierdut 0,4%, in timp ce actiunile de pe alte burse din Asia, incluse in indicele MSCI, au pierdut 1%.

Bursa din Taiwan, pe care sunt listate multe companii din sectorul tehnologic, a pierdut aproape 2%. Piata taiwaneza a avut cea mai slaba evolutie din regiune, urmand declinul actiunilor din sectorul IT din SUA, dupa ce Dell a anuntat, miercuri, estimari sub asteptari privind vanzarile din acest an.

Dolarul si-a continuat declinul fata de yen, pana la 76,6 yeni, sub pragul de 80 de yeni inregistrat in aceasta luna in urma interventiei autoritatilor nipone pe pietele financiare. 

#burse asia, #scadere burse , #Tranzactionare