Bursele asiatice cresc, pe fondul prudentei investitorilor

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 08:45
1518 citiri
Bursele asiatice cresc, pe fondul prudentei investitorilor

Bursele din Asia au crescut, miercuri, in conditiile in care investitorii au cautat mai multe semne ca liderii europeni ar face pasi inainte in incercarea de a rezolva criza datoriilor care ameninta sistemul financiar, inainte sa sa isi asume investitii mai indraznete pe pietele de capital.

Planul de crestere a fondului de salvare de 440 de miliarde de euro din zona euro intampina rezistenta in Germania, iar Financial Times vorbeste despre o separare in cadrul uniunii monetare in ceea ce priveste urmatorul plan de salvare al Greciei, relateaza CNBC.

Indicele FTSE CNBC Asia, care masoara starea pietelor in toata Asia, a scazut cu 0.4 procente.

Indicele de referinta japonez Nikkei a crescut, extinzandu-si castigurile dupa evolutia spectaculoasa de ieri, in conditiile in care investitorii continua sa fie precauti in privinta eforturile europene de a rezolva problema datoriilor suverane.

Astfel, indicele a crescut cu 0.2%, pana la 8,625.40 unitati, indepartandu-se de valoarea inregistrata la inchiderea sedintei de luni. Indicele mai extins Topix s crescut cu 0.5%, pana la 752.21 puncte.

Japan Tobacco, cel de-al treilea producator de tigari pe plan global, a avut o tranzactionare activa, pe fondul vestilor ca guvernul si-ar putea vinde cota de 50%.

Indicele compozit coreean Stock Price (KOSPI) a scazut cu 0.2%, pana la 1,732.18 unitati, dupa ce urcase la un maxim de 1,762.67 unitati.

Indicele Hang Seng a scazut cu 1%, pana la 17,948.0 unitati.

Indicele Compozit Shanghai a crescut cu 0.2%, pana la 2,419.3 unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asia, # nikkei indice, # piete capital asia , #Tranzactionare