Bursa de la Atena si cea de la Istanbul vor sa creeze un nou indice

Luni, 06 Iulie 2009, ora 17:41
997 citiri
Bursa de la Atena si cea de la Istanbul vor sa creeze un nou indice

Bursa de la Atena si cea de la Istanbul vor sa creeze un nou indice pentru titluri grecesti si turcesti, iar acesta va fi folosit ca test pentru lansarea unei platforme de tranzactionare a fondurilor inchise de investitii, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Indicele GT-30 va cuprinde 30 de titluri grecesti si turcesti de top, iar investitorii vor avea expunere pe ambele piete, a spus Spyros Capralos, directorul executiv al Hellenic Exchanges.

Doua fonduri inchise de investitii vor fi lansate pe baza acestei platforme, unul in fiecare tara, a mai spus Capralos.

De asemenea, Capralos s-a aratat in favoarea ridicarii unei restrictii privind vanzarea in lipsa, spunand ca aceasta practica este folosita pe larg in pietele dezvoltate.

Autoritatea de supraveghere a pietei valorilor mobiliare a interzis in octombrie anul trecut vanzarea in lipsa pe bursa de la Atena, in contextul adancirii crizei financiare.

Restrictia a fost ridicata in 1 iunie. Titlurile grecesti s-au depreciat cu 60% anul trecut, insa s-au scumpit cu 23,7% de la inceputul lui 2009.

Capralos a spus ca valoarea medie zilnica a titlurilor vandute in lipsa a fost de 4,8 milioane euro in iunie, comparativ cu 5,2 milioane euro in iunie 2008 si cu 11 milioane euro in aceeasi luna din 2007. 

#platforma, # tranzactionare, # indice, # bursa , #Tranzactionare