Banca Transilvania, vedeta la BVB

Vineri, 15 Martie 2013, ora 17:57
1711 citiri
Banca Transilvania, vedeta la BVB

Bursa de la Bucuresti a scazut nesemnificativ, cu 0,12%, intr-o piata unde investitorii au fost mai activi la tranzactionarea actiunilor Bancii Transilvania (TLV), astfel ca operatiunile cu aceste titluri au asigurat aproape 28% din lichiditatea de peste 34 milioane lei.

Piata a crescut cu 0,24% in aceasta saptamana, indicele general BET-C reintorcandu-se in imediata apropiere a nivelului de la finele lunii februarie. Astfel, indicele este cu 10,85% peste anul trecut.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni a avansat cu 1,05% in aceasta saptamana, in timp ce indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri si al actiunilor Fondului Proprietatea, a scazut cu 0,83%. In aceasta luna, BET a crescut cu 1,74%, iar BET-FI cu 3,93%.

Astfel, raportat la nivelul de la finele anului trecut, indicele BET este pe plus cu 11,72%, iar BET-FI cu 11,15%.

Atentia investitorilor a fost axata si in aceasta saptamana doar pe cateva actiuni lichide, cele mai vizate fiind titlurile Fondului Proprietatea, OMV Petrom, Transgaz, BRD, Banca Transilvania si SIF-uri.

"In ultimele zile se observa interes ridicat pentru anumite actiuni si cred ca acest interes se datoreaza faptului ca pe majoritatea pietelor externe exista un trend pozitiv, iar momentul este prielnic pentru cresterea expunerii pe Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa de valori bucuresti, #actiuni banca transilvania , #Tranzactionare