Aurul ajunge la un nou record, de peste 1.215 dolari/uncie

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 12:03
1650 citiri
Aurul ajunge la un nou record, de peste 1.215 dolari/uncie

Pretul aurului a atins miercuri un nou record pe piata londoneza a metalelor pretioase, depasind 1.215 dolari/uncie, dupa ce in ziua anterioara trecuse pentru prima data pragul simbolic de 1.200 dolari/uncie, ca urmare a deprecierii dolarului, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Astfel, aurul era tranzactionat miercuri dimineata pe piata de profil de la Londra cu 1.215,85 dolari/uncie. Cursul metalului pretios a crescut foarte mult in ultimele luni, depasind record dupa record, datorita - spun analistii - unei conjuncturi exceptionale de factori favorabili.

Potrivit acestora, aurul este favorizat, in special, de deprecierea dolarului, care-l face mai putin costisitor pentru investitorii ce au alte valute si care incurajeaza detinatorii de dolari sa-si diversifice portofoliile in favoarea unor valori considerate mai putin riscante, precum aurul.

Totodata, aurul a beneficiat de pe urma unei serii de achizitii de rezerve din partea mai multor banci centrale (Sri Lanka, India, insulele Mauritius), care-i demonstreaza atractivitatea.

 

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, # pret, # uncie, # record , #Tranzactionare