Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un broker pe zi: astazi SSIF ACTIVE INTERNATIONAL

Un broker pe zi: astazi SSIF ACTIVE INTERNATIONAL

Infiintata in anul 1994 Active International este una dintre Societatile de Servicii de Investitii Financiare care a derulat tranzactia inaugurala atit pe Bursa de Valori Bucuresti, cit si pe RASDAQ.Membru fonador al Bursei de Valori Bucuresti, al pietei extrabursiere Rasdaq si parte integranta a Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare si a Asociatiei Bursei de Valori, - Active International a ocupat in permanenta locuri de top in clasamentele Societatilor de Servicii de Investitii Financiare.

In conformitate cu Legea 297 / 2004 si cu autorizatia de functionare emisa de CNVM, SSIF Active International SA poate presta urmatoarele tipuri de servicii financiare :

Servicii principale:

a) Preluarea si transmiterea ordinelor primite de la investitori in legatura cu unul sau mai multe instrumente financiare.

Clientii, persoane fizice si juridice, interesati sa investeasca pe piata de capital, pot prin intermediul SSIF Active International SA, sa cumpere si sa vanda actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare.

Realizarea obiectivelor de ordin financiar presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

1. Semnarea unui contract de intermediere

2. Deschiderea contului de client

Dupa caz, documentele necesare deschiderii de cont pot fi descarcate de pe site, completate si trimise in dublu exemplar pe adresa societatii (pentru mai multe informatii, sunati la tel. (021) 307 60 20, contact Albulescu Lucian)

3. Semnarea ordinului de cumparare/vanzare sau a cererii de transfer a actiunilor se va face numai la sediul societatii.

4. Executarea ordinului

5. Semnarea confirmarii tranzactiei (dupa executarea ordinului).

Actele necesare deschiderii de cont le puteti vizualiza pe site-ul Active International

b) Executarea ordinelor in legatura cu unul sau mai multe instrumente financiare, altfel decat pe cont propriu.

Active International dispune de un numar de agenti autorizati de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare sa presteze activitati de servicii de investitii financiare, prevazute de legea 297/2004.

Conectarea permanenta la Bursa, ofera agentilor Active, o privire de ansamblu a evolutiei pietei si un grad ridicat de operativitate, astfel incat executarea ordinelor sa se faca in timp real sau cu o intarziere cat mai mica fata de momentul emiterii ordinului.

c) Tranzactionarea instrumentelor financiare pe cont propriu.

d) Administrarea portofoliilor de conturi individuale ale investitorilor, pe baza discretionara, cu respectarea mandatului dat de acestia, atunci cand aceste portofolii includ unul sau mai multe instrumente financiare.

Active International nu desfasoara propriu-zis acest tip de activitate.

Servicii conexe:

a) Custodia si administrarea de instrumente financiare;

b) Inchirierea de casete de siguranta;

c) Acordarea de credite sau imprumuturi de instrumente financiare, unui investitor, in vederea executarii unor tranzactii cu instrumente financiare, in care respectiva societate de servicii de investitii financiare este implicata in tranzactii;

d) Consultanta acordata societatilor cu privire la orice probleme legate de structura de capital, strategie industriala, precum si consultanta si servicii privind fuziunile si achizitiile de societati.

e) Alte servicii privind subscrierea de instrumente financiare in baza unui angajament ferm;

f) Consultanta de investitii cu privire la instrumentele financiare;

In asigurarea consultantei pentru clienti, Active International colaboreaza cu Bucharest Equity Research Group (BERG) - singura societate din Romania abilitata in emiterea de rating-uri pentru societatile listate, cu care Active International SA incheie ori de cate ori este cazul contracte de analiza financiara.

Active International are o experienta bogata in consultanta privind toate tipurile de oferte: oferte primare, oferte secundare de cumparare, vanzare sau prelucare, plasamente private sau garantate. Metodele folosite in derularea Ofertelor Publice au fost toate cele agreate de CNVM : "Plasament garantat", "Cea mai buna executie" , Licitatie Olandeza, Licitatie Electronica.

g) Servicii de schimb valutar in legatura cu activitatile de servicii de investitii financiare prestate.

SSIF ACTIVE INTERNATIONAL SA

B-dul Pierre de Coubertin nr. 3-5

Tel: 307.60.20

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1583 ori