Pretul petrolului a scazut sub 40 dolari/baril

Marti, 03 Martie 2009, ora 09:59
1510 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 40 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut marti la bursele electronice din Asia, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati cu privire la perspectivele sumbre asupra economiei mondiale, au declarat unii brokeri, informeaza AFP.

In schimburile matinale, titeiul "light sweet crude" cu livrare in aprilie s-a ieftinit cu 35 centi, la 39,80 dolari/baril. Petrolul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit, de asemenea, cu 60 centi, la 41,61 dolari/baril. "Situatia financiara, instabilitatea sectorului industrial si pietei muncii, precum si recesiunea au influentat pretul petrolului", a declarat un econimist.

Ieri, pretul petrolului scazuse cu 10% in tranzactiile bursiere de la New York, pe o piata dominata de pesimism din cauza evolutiei negative a cererii. Pe piata New York Mercantile Exchange (Nymex) petrolul "light sweet crude" cu livrare in aprilie a inchis sedinta la 40,15 dolari/baril, in scadere cu 4,61 dolari, sau 10,3%, fata de nivelul atins la inchiderea sedintei de vineri.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#bursa, #bursiere, #economie, #investitori, #petrol, #recesiune, #tranzactii , #Tranzactii