Numarul tranzactiilor cu carduri Visa a crescut cu 9%

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 14:16
4681 citiri
Numarul tranzactiilor cu carduri Visa a crescut cu 9%

Numarul de tranzactii cu carduri de debit si credit Visa Europe a urcat in primele trei luni din acest an cu 9% fata de aceeasi perioada din 2008, depasind 1,62 miliarde de tranzactii, cea mai mare crestere fiind la tranzactiile aferente facturilor la utilitati, potrivit unui comunicat transmis joi.

In primul trimestru al anului trecut, Visa Europe procesase 1,49 miliarde de tranzactii. Valoarea tuturor tranzactiilor pe carduri procesate de Visa Europe in primul trimestru din 2009 a crescut cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cea mai mare crestere, de 36%, s-a inregistrat la numarul tranzactiilor aferente facturilor de utilitati - precum cele de curent electric, gaz, apa si canalizare. Tranzactiile din restaurante au crescut cu 16%, iar cele din supermarket-uri si alte magazine alimentare au crescut cu 13%", se mai arata in comunicatul Visa.

Totodata, comertul electronic a continuat sa creasca, numarul tranzactiilor sporind cu 26%, fapt ce arata ca si comerciantii on-line castiga cota de piata de la alti comercianti.

In plus, numarul tranzactiilor efectuate numai pe cardurile de debit au inregistrat o crestere de 14%, potrivit datelor care se refera la cheltuielile efectuate de consumatorii europeni pe carduri Visa de debit si credit si prelucrate de Visa Europe.

Aceste date au fost procesate de Visa Europe intre 1 ianuarie si 31 martie 2009. Din totalul tranzactiilor, aproximativ 75% au fost tranzactii cu carduri de debit.

In Europa, sunt peste 360 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal 2008, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1.300 miliarde euro. 11,4% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 de banci membre din Europa - care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa. Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

 

#tranzactii, # card debit, # visa, # plati, # retrageri numerar , #Tranzactii