Muzeul Brukenthal a devenit marca inregistrata

Sambata, 01 August 2009, ora 20:35
1088 citiri
Muzeul Brukenthal a devenit marca inregistrata

Muzeul National Brukenthal (MNB) a devenit marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), urmand ca pe piata sa fie scos un sortiment de vin purtand acest nume, dupa ce anul trecut a fost lansata Ciocolata Brukenthal.

Cu acest document, MNB poate ataca in instanta pe oricine care foloseste marca Brukenthal fara stirea conducerii muzeului. De asemenea, prin acest certificat se spera crearea brandului Brukenthal.

Muzeul, care detine o varietate importanta de opere de arta, spera ca in acest fel sa colaboreze mai bine cu alte muzee din toata lumea, fiind posibile tranzactii de import - export de opere de arta la Sibiu.

"Un brand trebuie promovat. Una e sa promovezi un brand local, alta sa promovezi un brand international. Caci Bruknethal este un brand international si trebuie promovat in pasi marunti. Am inceput cu ciocolata Brukenthal, o sa urmeze vinul Brukenthal in decembrie si poate o sa organizam la un moment dat si scoli de vara", a declarat directorul MNB, Sabin Luca.

Scopul directorului este de a promova toate produsele muzeului sibian (ciocolata, vinul, cartile stiintifice, etc.) in toate muzeele din tara si din strainatate.

"Baronul ne-a lasat o mostenire care trebuie explorata: ne folosim de numele lui pentru a aduce cati mai multi vizitatori", a adaugat directorul MNB.

Certificatul de marca inregistrata este valabil 10 ani, cu posibilitatea de prelungire.

#Muzeul, #Brukenthal, #marca, #inregistrata , #Tranzactii