Investitii de cinci milioane euro in dezvoltarea City Insurance

Marti, 04 Octombrie 2005, ora 02:06
1124 citiri

City Insurance isi propune sa aloce pana in 2007 cinci milioane de euro pentru dezvoltarea companiei, obiectivele noului actionar, Puglia Cauzioni (Italia), fiind pozitionarea pe primul loc in sectorul asigurarilor turistice si o prezenta semnificativa in domeniul politelor de credite si garantii.Potrivit lui Dionisio Piacquadio, membru CA al City Insurance, planurile actionarilor iau in calcul si intrarea pe segmentul asigurarilor de viata, prin achizitionarea unei companii care incheie astfel de contracte.

Puglia Cauzioni Spa, o societate de investitii financiare, a preluat in luna martie a acestui an de la o persoana fizica 51% din actiunile City Insurance, operatiune insotita, o luna mai tarziu, de majorarea capitalului social de la 15 miliarde lei la 72,33 miliarde de lei. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii. Ulterior, Puglia Cauzioni si-a majorat participatia la capitalul social al companiei la 70%, prin achizitionarea unor pachete suplimentare de actiuni.

City Insurance a fost infiintata in anul 1998 si este o companie dedicata asigurarilor de asistenta turistica. In anul 2004 societatea a subscris 3,18 milioane de lei din prime. Managementul City Insurance estimeaza ca volumul primelor subscrise in 2005 se va situa intre 1,3 si 1,5 milioane de euro, previziunile pentru 2006 indicand un nivel al veniturilor cuprins intre trei si patru milioane de euro. Aproximativ 40% din primele subscrise de City Insurance in 2006 vor proveni din sectorul asigurarilor de credite si garantii. In primele sase luni ale acestui an compania a incheiat polite in valoare de circa 530.000 euro, cu 35% mai mult fata de iunie 2004.

Puglia Cauzioni este o societate de investitii financiare cu un capital social de cinci milioane euro cu activitati in domeniul cautiunilor si al garantiilor.

Romania Libera