Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franklin Templeton cumpara noi actiuni la OMV Petrom. La cat se ridica valoarea investitiilor?

Franklin Templeton cumpara noi actiuni la OMV Petrom. La cat se ridica valoarea investitiilor?


Fonduri administrate de Franklin Templeton au platit, vineri, 580.000 de euro (2,6 milioane de lei) pentru a cumpara pachete de actiuni cumuland 0,012% din titlurile OMV Petrom, ridicand valoarea investitiilor in actiuni OMV Petrom la 4,3 milioane de euro.

Tranzactia s-a facut la un pret mediu de 0,378 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de joi, a precizat intermediarul operatiunii, ING Bank, potrivit Mediafax.

Fondurile administrate de Franklin Templeton au achizitionat, in total, 0,094% din capitalul social al companiei petroliere pentru aproape 4,3 milioane de euro. Fondurile Templeton au cumparat, numai anul trecut 0,035% din actiunile OMV Petrom pentru care a platit aproape 2 milioane de euro.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere nesemnificativa, cu 0,05%, la 0,3781 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,417 miliarde lei (4,775 miliarde euro).

In sedinta de vineri, titlurile Fondului Proprietatea si OMV Petrom au fost cele mai lichide, cu rulaje de 21,2 milioane lei si, respectiv, 8,4 milioane lei.

BVB a inchis sedinta de vineri in crestere

Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius, in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

OMV Petrom face profit de 2 miliarde de lei in primul semestru, cu 16% mai mult ca anul trecut

OMV Petrom a raportat, pentru primul semetru al anului un profit net de 2,02 miliarde lei (461,7 milioane de euro), in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii vanzarilor cu 19%, la 12,2 miliarde lei (2,78 miliarde de euro).

OMV Petrom este principalul producator de petrol si gaze din Romania. Grupul austriac OMV a preluat in 2004 pachetul majoritar de actiuni de la Petrom. OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1538 ori