Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euro contraataca

Euro contraataca

Moneda unica europeana a crescut ieri pana la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni in raport cu dolarul, dupa ce spargerea barierei tehnice de 1,226 dolari/euro a provocat vanzari masive de dolariPiata a fost dominata de tranzactiile bazate pe date tehnice, iar datele economice pozitive venite dinspre Statele Unite nu au reusit sa ajute dolarul. De altfel, o mare parte dintre investitori vad cresterile ratei dobanzii de referinta din Statele Unite ca fiind un factor deja inclus in pretul dolarului si asteapta noi vesti pozitive pentru a cumpara moneda americana. Datele ce vor fi publicate vineri de catre Departamentul Muncii din SUA privind locurile de munca ar putea fi un stimulent pentru revenirea dolarului.

A"A existat un prag tehnic de rezistenta la 1,2258 dolari/euro, insa atunci cand acesta a fost depasit a avut loc o miscare semnificativa a cursuluiA", afirma Johan Javeus, de la SEB, Stockholm. A"Datele economice europene s-au imbunatatit, ajungand de la foarte proaste ceva mai sus. Datele economice americane se imbunatatesc si ele, insa inflatia persista. Asta ii face pe investitori mai putin entuziasmati de ce ar putea face Federal Reserve dupa luna augustA", adauga el.

La ora 11:30 GMT, euro crescuse cu un procent fata de inceputul zilei, pana la valoarea maxima din ultimele doua luni, 1,2321$, si se apropia de urmatorul prag de rezistenta, 1,2360$. Dolarul scazuse usor fata de moneda japoneza, pana la 111,24 yeni, in asteptarea verdictului referitor la controversata reforma a postei initiata de primul-ministru Junichiro Koizumi.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 876 ori