Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitarul central din Romania a semnat un acord de cooperare cu cel din Rusia

Depozitarul central din Romania a semnat un acord de cooperare cu cel din Rusia


Depozitarul central din Federatia Rusa - National Settlement Depository (NSD) si Depozitarul Central din Romania au semnat un acord de cooperare (Memorandum of Understanding), a anuntat marti institutia.

"Prin Acordul de Cooperare, NSD si Depozitarul Central vor dezvolta o stransa relatie de colaborare in ceea ce priveste serviciile de decontare si depozitare a instrumentelor financiare, contribuind la promovarea investitiilor transfrontaliere, la identificarea oportunitatilor de cooperare si de stabilire a unei legaturi electronice intre cei doi depozitari", se spune in comunicat.

Cele doua infrastructuri de piata vor coopera in promovarea schimbului de experienta, in dezvoltarea relatiilor de afaceri si a oportunitatilor de imbunatatire a serviciilor post-tranzactionare.

Depozitarul Central are legaturi transfrontaliere cu depozitari centrali / internationali in 20 de tari situate pe 3 continente si este primul depozitar central din Europa Centrala si de Est care va utiliza noua platforma de decontare pan-europeana TARGET2 Securities, dezvoltata sub coordonarea Bancii Centrale Europene, incepand cu iunie 2015, chiar de la momentul operationalizarii acesteia.

NSD a stabilit legaturi operationale cu depozitari centrali nationali si internationali din 7 tari, respectiv 5 legaturi bilaterale cu Euroclear Bank SA/NV, Clearstream Banking SA, KACD (Republica Kazahstan), RCSD (Republica Belarus), CJSC National Depository Center (Republica Azerbaidjan) si 2 conexiuni deschise de NSD cu NDU (Ucraina) si "Central Depository of Armenia" OJSC.

National Settlement Depository (NSD) este depozitarul central al Federatiei Ruse, membru al grupului Moscow Exchange Group. NSD este Agentia Nationala de Numerotare a Rusiei si Agentia de Numerotare Substitut pentru tarile CSI, autorizata sa aloce codurile internationale ISIN si CFI.

NSD a obtinut statutul de depozitar central pentru valorile mobiliare prin Ordinul Russian Federal Financial Markets Service din 6 noiembrie 2012.

Depozitarul Central este membru al grupului Bursei de Valori Bucuresti, este Agentia Nationala de Numerotare a Romaniei si este membru al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa. Depozitarul Central furnizeaza servicii de compensare si decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare locale, servicii de custodie pentru instrumente financiare romanesti si straine, precum si servicii de registru pentru emitenti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1407 ori