Cumparator-surpriza la Flamingo, Adamescu

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 23:15
2095 citiri
Cumparator-surpriza la Flamingo, Adamescu

Patronul Unirea Shopping Center, Dan Adamescu, se afla in spatele achizitiei de 12% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International, operatiune derulata pe Bursa de la Bucuresti saptamana trecuta, au declarat pentru Business Standard surse apropiate afacerii. Valoarea tranzactiei s-a situat la 600.000 de euro.

Sursele citate sustin ca o parte consistenta din pachetul Flamingo ii revine lui Adamescu, in tranzactii, alaturi de acesta, participand si alti investitori. “Dan Adamescu profita de deprecierea masiva a unor titluri bursiere, care s-au ieftinit mult sub capacitatea de vanzare a companiilor respective”, spune una dintre sursele citate.

Contactat de Business Standard, Dan Adamescu nu a facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei. Adamescu mai are antecedente in achizitia de pachete de actiuni in companii listate pe Bursa. In noiembrie 2008, acesta a cumparat 14% din actiunile hotelului de cinci stele, din Capitala, InterContinental, prin intermediul companiei Nova Trade. In vara anului trecut, Adamescu a avut o tentativa de preluare a societatii Lido SA, unde este actionar minoritar.

De altfel, Adamescu are in portofoliu alt hotel de cinci stele, Rex din Mamaia, care era ca si InterContinental, tot in proprietatea fratilor Paunescu, conform ultimelor informatii disponibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Flamingo, # Adamescu, # BVB , #Tranzactii