Comisionul pentru tranzactiile bursiere, injumatatit

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 16:41
1568 citiri
Comisionul pentru tranzactiile bursiere, injumatatit

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a diminuat la jumatate comisionul perceput pentru tranzactionarea la Bursa, de la 0,08% la 0,04%, in perioada 1 februarie - 31 iulie, decizia facand parte dintr-un pachet de masuri adoptate in contextul crizei financiare, potrivit buletinului de activitate al CNVM.

Pe langa injumatatirea cotei aplicata la tranzactionare, CNVM nu va percepe anul acesta comisioane pentru tranzactionarea titlurilor de stat emise de Ministerul Finantelor Publice.

In urmatoarele 10 luni, casele de brokeraj nu vor mai fi taxate de CNVM, in cazul modificarii modului de functionare al acestora, daca vor sa fuzioneze prin contopire ?i absorbtie.

De asemenea, in intervalul 1 aprilie - 31 decembrie, CNVM nu va lua comision pentru ofertele publice de vanzare derulate in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor emise de companii care au fost detinute de stat sau care sunt in curs de privatizare.

Pentru companiile la care statul are participatii, arbitrul pietei nu va percepe comisioane, pentru urmatoarele 10 luni, in cazul ofertelor publice de vanzare, derulate in vederea listarii pe o piata reglementata.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#CNVM, #bursa, #tranzactii, #comision, #criza, #masuri, #injumatatire, #pachet, #masuri, #companii, #titluri, #actiuni, #listat , #Tranzactii