Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Tokyo a sistat tranzactiile mai devreme cu 20 de minute

Bursa din Tokyo a sistat tranzactiile mai devreme cu 20 de minute
Una dintre cele mai importante institutii financiare din lume a suspendat tranzactiile cu 20 de minute inainte de termenul normal. Explicatia oficiala o constituie valul de cereri de operatiuni a pus in pericol capacitatea maxima a sistemului de computere. Incidentul nu ar fi chiar o premiera. Piata japoneza de capital a fost afectata in ultimele luni de o serie de probleme tehnice, la sfarsitul anului trecut tranzactiile fiind suspendate o zi intreaga. Aceasta nervozitate a fost provocata de o descindere a procuraturii din Tokyo, in colaborare cu reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Pietei de Capital la sediul companiei Internet Livedoor.

Ancheta i-a speriat pe investitorii individuali, care au avut cea mai mare influenta asupra aprecierii indicelui bursier Nikkei in cursul anului 2005. Informatiile legate de posibilitatea inchiderii in avans a bursei au intensificat vanzarile, determinand deprecierea indicelui Nikkei si a monedei nipone.

Vanzarile consemnate in ultimele trei zile pe piata japoneza de capital au provocat investitorilor pierderi de 300 de miliarde de dolari, suma aproximativ echivalenta cu Produsul Intern Brut al Suediei.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 668 ori