Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de la Moscova nu se va deschide pana vineri

Bursa de la Moscova nu se va deschide pana vineri

Bursa moscovita Micex a anuntat ca nu va relua tranzactiile pana vineri, in conditiile in care atat Micex cat si RTS au suspendat tranzactionarile astazi, deoarece, in primele 30 de minute, inregistrasera scaderi de pana la 14 procente.

Bursa RTS a anuntat ca a intrerupt tranzactiile 'la ora 11.05 pentru o

ora'. In schimb bursa Micex, unde sunt tranzactionate majoritatea

actiunilor rusesti, a anuntat ca tranzactiilor vor fi reluate abia

vineri, exceptand situatia in care va primi un nou ordin din partea

Autoritatii de reglementare.

Cele doua burse de la Moscova, RTS si Micex, au suspendat tranzactiile in conditiile in care in primele 30 de minute de la debutul cotatiilor au inregistrat scaderi de 11,25 si respectiv 14,35 procente, transmite AFP.

'Cotatiile au fost intrerupte la ora 11.05 la solicitarea Serviciului federal pentru piete financiare pana la sfarsitul urmatoarei zile de tranzactionare sau pana la noi ordine', a explicat purtatorul de cuvant al Micex, Alexey Grassiuk.

Pietele bursiere de la Moscova au inregistrat luni scaderi record, Micex inregistrand o scadere de 18,6 procente dupa ce tranzactiile au fost intrerupte de trei ori iar RTS a inchis in scadere cu 19,1 procente dupa ce tranzactiile au fost intrerupte de doua ori. Marti ambele burse au inregistrat din nou scaderi semnificative in pofida faptului ca presedintele Dimitry Medvedev a promis ca va acorda marilor banci de stat o noua linie de credit de 950 miliarde ruble (36 miliarde dolari).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1550 ori