Basescu influenteaza cursul valutar

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 12:20
1147 citiri
Basescu influenteaza cursul valutar

Moneda nationala s-a depreciat cu aproape doi bani dupa decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a ministrului de interne Dan Nica, pana la 4,2330 unitati/euro, insa ulterior vanzarile de euro au stabilizat cursul de schimb la 4,2250 lei/euro, scrie NewsIn.

Astfel, in debutul sedintei, euro se cumpara cu 4,2150 lei, insa cursul a urcat dupa anuntul presedintelui, la ora 10:00, pana la un nivel maxim de 4,2330 lei/euro. Ulterior, moneda nationala s-a stabilizat la 4,2230 unitati/euro.

"A fost un puseu de depreciere in primele tranzactii, insa leul incepuse sa se deprecieze oricum inca de aseara, iar la inchiderea sedintei era cotat la 4,2150 unitati/euro. Tendinta de ieri (miercuri, n.r.) a fost insa accentuata de anuntul facut de presedinte, dar vanzarile de euro au coborat usor cursul apoi", a spus un dealer bancar.

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de revocare a lui Dan Nica si cel de numire a lui Vasile Blaga ca interimar in functia de vicepremier si ministru de Interne.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi, de tip overnight se mentin la 12,5% pe an, cu mult deasupra dobanzii de politica monetara, de 8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #blaga, #curs, #dan, #dolar, #euro, #leu, #nica, #valutar, #vasile , #Tranzactii