Bank of Cyprus nu vrea nici un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 16:28
1290 citiri
Bank of Cyprus nu vrea nici un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania

Bank of Cyprus nu vrea sa obtina un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania, a anuntat, marti, directorul general al bancii, George Christophorou.

"Nu avem nici un plan de a cere un loc in boardul de supraveghere al Bancii Transilvania. Am cunoscut oamenii din conducerea bancii de dinaintea achizitiei si ne-am familiarizat cu toti. Ii respectam", a spus Christophorou.

Bank of Cyprus a anuntat, saptamana trecuta, ca a platit 58 milioane euro (circa 250 milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Bancii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea actionar ca marime dupa BERD, tranzactia evaluand institutia de credit romaneasca la aproape 600 milioane euro.

Banca cipriota a precizat ca tranzactia nu va avea impact asupra adecvarii capitalului si asupra indicatorilor de stabilitate financiara, explicand totodata ca participatia achizitionata are un scop investitional, in contextul in care achizitia a oferit o oportunitate de a investi intr-o banca importanta de pe piata romaneasca la un pret atractiv.

 

#consiliu supraveghere, # bt, # participatie , #Tranzactii