Almunia considera impozitarea tranzactiilor fiinanciare o idee excelenta, insa deocamdata neviabila

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 16:30
892 citiri
Almunia considera impozitarea tranzactiilor fiinanciare o idee excelenta, insa deocamdata neviabila

Impozitarea tranzactiilor financiare pentru finantarea dezvoltarii economice, propusa de Franta, este o idee "excelenta", insa nu este inca viabila, sustine comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Este o idee ce mi se pare excelenta, insa toata lumea stie ca nu este viabila" in momentul de fata, a raspuns Almunia la o intrebare legata de recenta propunere a ministrului francez de externe, Bernard Kouchner. "Cred ca pentru a deveni viabila, este momentul sa intensificam eforturile de a face aceasta idee operationala", a adaugat comisarul european.

Bernard Kouchner a declarat joi ca o impozitare a tranzactiilor financiare ar genera 20-30 miliarde euro, adaugand ca autoritatile britanice au aprobat principiile acestei contributii, pentru a finanta dezvoltarea. Aceasta taxa de 0,005% pentru tranzactiile efectuate de banci "ar putea aduce, potrivit primelor esdtimari, 20-30 miliarde euro, avand in vedere tipul tranzactiilor vizate", a explicat Kouchner pentru Les Echos.

Ministrul francez de externe a admis, insa, ca nu crede ca aceasta propunere va fi discutata in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite. "Este nevoie de timp si de rabdare". a afirmat el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii, # impozitare, # taxa , #Tranzactii