3,79 mil de drepturi de preferinta, tranzactionate la Sibex

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 11:39
1376 citiri
3,79 mil de drepturi de preferinta, tranzactionate la Sibex

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) a anuntat vineri incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta Sibex emise de S.C. BMFM. S.A., fiind tranzactionate, in perioada 1-30 septembrie, 3,79 milioane drepturi din totalul de 22,6 milioane, transmite NewsIn.

Astfel, drepturile de preferinta Sibex au fost admise la tranzactionare pe piata spot administrata de Bursa din Sibiu in data de 1 septembrie, iar derularea operatiunilor de tranzactionare a avut loc pana in 30 septembrie, prin intermediul sistemului electronic de tranzactionare administrat de Sibex.

"In perioada mentionata au fost tranzactionate 3,79 milioane drepturi din totalul de 22.602.720.

Tranzactiile au fost efectuate la un pret mediu de 0,21 lei/drept. La doua drepturi de preferinta detinute, se poate subscrie o actiune Sibex in procesul de majorare a capitalului social al Bursei din Sibiu.

Astfel, cei care au achizitionat drepturile de preferinta SBX vor subscrie 1,9 milioane de actiuni, reprezentand 8,5% din capitalul social existent si 5,6% din capitalul social de la finalul majorarii", se spune in comunicat.

S.C. Bursa Monetar Financiara si de Marfuri S.A. Sibiu deruleaza o majorare de capital cu suma de 11.301.360 lei (de la 22.602.720 lei la 33.904.080 lei), prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu/actiune, in schimbul aportului in numerar al actionarilor.

"Interesul pentru drepturile de preferinta Sibex a fost unul bun si a antrenat dupa sine si crestea intensitatii tranzactiilor cu actiuni Sibex, numarul titlurilor transferate ajungand in septembrie la circa 1,6 milioane, dublu fata de media tranzactionata a actiunilor bursei sibiene in primele opt luni ale anului.

Cred ca tranzactionarea drepturilor de preferinta le-a oferit investitorilor Sibex oportunitatea de a valorifica in bani dreptul de subscriere, in cazul lipsei fondurilor pentru participarea la majorarea capitalului social.

Totodata, suntem siguri ca actionarii care nu si-au vandut drepturile vor subscrie la majorarea capitalului social intr-un procent semnificativ" a declarat presedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta.

Dupa incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta, actionarii au dreptul ca in 30 de zile sa subscrie actiunile nou emise (una la doua detinute).

Subscrierea va putea fi exercitata intre 6 octombrie - 4 noiembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sibex, #tranzactii, #drepturi, #preferinta , #Tranzactii