Speculatorii monedei virtuale Bitcoin profita de criza din Cipru

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 12:29
2516 citiri
Speculatorii monedei virtuale Bitcoin profita de criza din Cipru
Moneda virtuală bitcoin s-a apreciat cu 57% în numai o lună Sursa Foto: Shutterstock

Pe fondul crizei din Cipru, moneda virtuala bitcoin s-a apreciat cu 57% in numai o luna in raport cu dolarul american. In prezent, o unitate bitcoin este cotata la aproximativ 93 de dolari.

Bitcoin este o moneda virtuala, nereglementata de nicio Banca Centrala si nesupusa regulilor monetare din niciun stat. Poate fi folosita pentru a cumpara aproape orice, de la masini rulate pana la droguri, sau in transferul international de bani, complet scutit de comisioane.

O idee la fel de trasnita ca multe altele care umplu spatiul virtual? Nu, se pare ca fenomenul Bitcoin are succes. Speriati de masurile guvernului cipriot, dar si de neputinta marilor economii de a relua cresterea economica, mii de oameni din intreaga lume aleg sa-si transfere economiile in spatiul virtual.

In ciuda randamentului impresionant al monedei virtuale, specialistii atrag atentia cu privire la riscurile unei asemenea investitii. "Lipsa de valoare intrinseca a unui bitcoin pune mari probleme in a stabili preturile bunurilor si serviciile fata de aceasta moneda electronica", spune Cristian Paun, profesor de economie in cadrul ASE Bucuresti.

Citeste mai multe despre Speculatorii monedei virtuale Bitcoin profita de criza din Cipru pe Adevarul.ro

#monede virtuale, #moneda virtuala Bitcoin, #speculatii criza Cipru , #Tranzactii online