Vrei sa cumperi actiuni Facebook? Afla ce trebuie sa faci

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 12:59
3608 citiri
Vrei sa cumperi actiuni Facebook? Afla ce trebuie sa faci
Facebook va fi listat la Bursa

In aprilie 2012, Facebook va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Daca te tenteaza sa cumperi un pachet de actiuni ale gigantului din domeniul retelelor sociale, atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de minim 100 de dolari.

"Bursa de Valori Bucuresti trebuie sa se dezvolte. Am avut nenumarate promisiuni de listare a unor companii pe piata bursiera, dar au ramas fara ecou. Nu putem ramane captivi si sa fim dependenti de promisiunea de privatizare", a spus presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, in cadrul unei emisiuni televizate.

Seful BVB a mai adaugat ca,"in aceste conditii, ne-am gandit sa aducem alta marfa la piata. Titlurile americane ar putea fi bine primite de investitori. Facebook este o companie cu mult clienti si cu multi fani care pot deveni investitori".

O persoana care doreste sa cumpere pachete de actiuni la Facebook, listate pe BVB, are nevoie de minim 100 de dolari.

"Trebuie sa mearga la una din societatile de investitii financiare care sunt membre ale BVR. Brokerul respectiv ii va oferi servicii pe aceeasi platforma de tranzactioonare. Suma minima depinde de blocul de tranzactie.

Titlurile americane se tranzactioneaza intre 100 si 150 de dolari. Actiunile pot fi investite, pastrate in portofoliu sau tranzactionate", a explicat Stere Farmache.

Acesta a confirmat ca Facebook se va lista in arpilie si a precizat ca infrastructura este pregatita si ca sunt brokeri doritori sa se implice in aducerea acestor titluri.

Seful BVB nu a exclus posibilitatea ca si alte companii de calibru, din industria IT, cum ar fi Google si Apple sa fie listate pe piata bursiera locala.

#facebook bursa valori, #titluri facebook bursa, #cumperi actiuni facebook , #Tranzactii financiare