Rezultatul referendumului nu va aduce liniste pe pietele financiare - Certinvest

Luni, 30 Iulie 2012, ora 12:01
1540 citiri
Rezultatul referendumului nu va aduce liniste pe pietele financiare - Certinvest

Rezultatul referendumului din Romania nu aduce liniste pe pietele financiare, este de parere brokerul Eugen Voicu.

Potrivit acestuia, incertitudinea si volatilitatea de pe pietele financiare este influentata atat de factorii interni, cat si de cei externi si este greu de precizat cand de va calma situatia.

"Mi-e teama ca nu vom avea liniste nici in continuare si cred ca, oricare ar fi fost rezultatul, am fi avut o doza foarte mare de volatilitate in continuare. Deocamdata, nu am o estimare pentru un moment de liniste pe piete. Sunt multi factori si interni si externi care duc la aceasta incertitudine, volatilitate pe pietele noastre", a declarat Eugen Voicu, presedintele Societatii de Investitii Certinvest.

Nici cursul valutar nu va reveni la nivelul la care se afla inaintea crizei politice, este de parere si analistul financiar Dragos Cabat. Potrivit acestuia, interventiile BNR nu vor putea calma pietele pe termen scurt, in urmatoarele sase luni. Leul va putea reveni la 4,6 lei incepand cu anul 2013.

Cursul valutar dupa referendum: Isi mai revine leul? - Prognoze Dragos Cabat

Traian Basescu ramane presedintele Romaniei, dupa ce rezultatul referendumului de duminica a fost invalidat de o prezenta la vot insuficienta, de doar 46,13%, sub pragul necesar de 50%+1, conform ultimelor date publicate de Biroului Electoral Central, luni la ora 10:00.

Basescu ramane presedinte. Cati alegatori au votat pentru demitere la referendum

In urma referendumului, leul a castigat teren in fata principalelor valute, pe piata interbancara. Luni, in jurul orei pranzului, moneda europeana se vindea la 4,5678 lei si se cumpara la o cotatie de 4,5729 lei. De altfel, dolarul a atins la vanzare un curs de 3,7229 lei si la cumparare 3,7295 lei.

Vineri, moneda nationala s-a apreciat cu 0,19% in raport cu euro fata de joi, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs de 4,6118 lei/euro. Relaxarea pietelor internationale, in urma declaratiilor presedinteului BCE, Mario Draghi, care a spus ca institutia pe care o conduce e pregatita sa faca orice pentru a salva euro, a jucat, de asemenea, un rol important in evolutia cursului valutar de la finalul saptamanii trecute.

#rezultat referendum Bursa Eugen Voicu, #reactii Bursa refendum 2012, #pitele financiare referendum demitere Basescu , #Tranzactii financiare