BVB vrea sa atraga investitori mari prin intermediul privatizarilor

Joi, 03 Mai 2012, ora 12:42
1487 citiri
BVB vrea sa atraga investitori mari prin intermediul privatizarilor

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti vor incerca sa convinga Guvernul sa continue programul de privatizari pentru ca este nevoie de emitenti atractivi pentru a putea atrage investitori mari, a declarat Dan Paul, vicepresedinte al BVB si presedinte al Asociatiei Brokerilor.

"Avem o dorinta in Bucuresti, poate prea frumos enuntata, aceea de a deveni un centru financiar regional. Eu imi doresc macar sa devenim un centru financiar si apoi sa vedem cat va fi el de regional. Deocamdata suferim in ceea ce inseamna volumul zilnic de tranzactionare. Pe deoparte suntem intr-un cerc vicios, acela al unor emitenti putin lichizi din mai multe motive, free float si asa mai departe, iar pe de alta parte avem un numar redus de investitori activi in piata si trebuie cumva acest lucru sa-l rupem si sa ajutam piata de capital sa se ridice. Bineinteles ca noi la bursa ne-am gandit cum sa facem acest lucru si una dintre strategii este de a incerca sa convingem Guvernul, acum vorbim de viitorul Guvern, in a continua programul de privatizare pentru ca avem nevoie de emitenti atractivi, altfel nu avem cum sa atragem investitori mari", a aratat Paul.

Potrivit acestuia, investitorii mari nu au cum sa se uite la Romania daca tara nu ofera "marfa de calitate" din care sa faca profit in viitor.

"Cred in aceasta structura a Depozitarului Central. Macar daca inca nu avem investitori si emitenti sa avem lucrurile in regula pentru momentul in care acesti investitori vor veni si sa conducem in continuare statul pentru ca avem mecanisme care functioneaza, care sunt bune, care protejeaza investitorii, unde nu exista riscuri", a mai afirmat oficialul BVB.

Depozitarul Central organizeaza joi o conferinta interactiva avand ca tema schimbarile ce se vor produce in anii urmatori in mediul post-tranzactionare european.

#BVB investitori, #BVB atragere investitori privatizari , #Tranzactii financiare