Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Oltchim, suspendate de la tranzactionare

Actiunile Oltchim, suspendate de la tranzactionare


Actiunile combinatului petrochimic Oltchim au fost suspendate de la tranzactionarea pe Bursa vineri dimineata, dupa ce Comisia Europeana a aprobat miercuri un ajutor de stat de 125 de milioane de euro, desi Oltchim a anuntat joi ca nu a primit nicio instiintare oficiala in acest sens.

Miercuri, surse din domeniu au declarat ca oficialii de la Bruxelles au aprobat conversia in actiuni a creantelor detinute de AVAS la Oltchim, proces care treneaza din 2008.

Joi, reprezentantii Oltchim a trimis un raport Bursei de Valori prin care informau investitorii de faptul ca nu au primit nicio instiintare oficiala cu privire la decizia Comisiei Europene. Oltchim a punctat ca va anunta piata imediat ce va primi instiintarea oficiala.

Guvernul a notificat autoritatile de la Bruxelles inca din 2008 cu privire la intentia de a converti in actiuni creantele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Oltchim. Procesul a fost ingreunat de diverse plangeri ale unui actionar minoritar al Oltchim, PCC SE.

In octombrie 2011, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, a cerut autoritatilor de la Bucuresti un calendar cert de privatizare a Oltchim.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern in fata FMI, combinatul Oltchim va fi scos la privatizare in luna aprilie a acestui an, statul urmand sa cedeze intreaga sa participatie de 54,8% din actiunile companiei.

Tododata, Oltchim face parte din primul val de companii care vor avea management privat in luna aprilie, alaturi de Hidroelectrica, Romarm si Electrica Furnizare.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim, programata pentru data de 12 martie, se afla aprobarea demararii procedurii de selectie a noului management profesionist.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1186 ori