Tranzactiile de tip "turnaround" ar putea fi decontate

Marti, 21 Februarie 2012, ora 15:05
1856 citiri
Tranzactiile de tip "turnaround" ar putea fi decontate

Depozitarul Central vrea sa introduca anul acesta decontarea tranzactiilor de tip turnaround, utile pentru ofertele publice care se pregatesc, deoarece ar face mai usoara participarea clientilor brokerilor internationali la aceste oferte.

"Regulile acestea au fost aprobate la nivelul Depozitarului si ne asteptam cat de curand sa primim si aprobarea autoritatilor pentru a incepe cat mai repede", a declarat Adriana Tanasoiu, director general - Depozitarul Central.

Tranzactiile turnaround presupun ca un broker international sa cumpere actiuni de pe bursa, pe care ulterior sa le transfere prin OTC (n.r: Over The Counter, sistem extrabursier de tranzactionare) clientilor in numele carora a facut tranzactia. Operatiunea este similara unei alocari de catre brokerul international catre clientii sai care nu sunt prezenti pe piata din Romania.

"Este de asteptat ca aceasta facilitate de tranzactionare sa atraga in Romania clienti care astazi nu sunt prezenti, clientii brokerilor internationali. Aceste tranzactii ar fi foarte utile si pentru ofertele publice care se pregatesc pentru ca in acest fel ar face mai usoara participarea clientilor brokerilor internationali la aceste oferte", a mai spus Adriana Tanasoiu.

#decontare tranzactii turnaround, #depozitar central tranzactii turnaround, #investitori tranzactii turnaround , #Tranzactii bursiere