Standardele de transparenta ale BVB vor creste cu ajutorul companiilor americane

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:15
1451 citiri
Standardele de transparenta ale BVB vor creste cu ajutorul companiilor americane

Investitorii romani care vor cumpara actiuni la companii listate la bursa de la New York vor cere ca standardele de transparenta respectate de bursa americana sa fie aplicate si la BVB, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

"Investind in aceste companii, romanii beneficiaza de cel mai riguros si reglementat regim din lume, prin standardele de listare ale bursei de la New York si ale comisiei de supraveghere a bursei. Romanii vor avea experienta de a vedea un adevarat regim de reglementare si adevarate castiguri ale investitiilor.

Odata ce aceastea se vor intampla, cred ca vor incepe sa ceara aceleasi lucruri si guvernului Romaniei si standardele romanesti de transparenta vor fi aplicate (...) Tine de romani sa protejeze aceste drepturi si odata ce au experienta unor castiguri intr-un sistem transparent vor cere aceleasi drepturi. Cu cat mai multi romani vor avea aceasta experienta cu atat mai multi vor fi cei care vor cere si va deveni o realitate", a spus Gitenstein la deschiderea sedintei bursiere de miercuri.

Actiunile gigantilor IT Apple si Intel, ale Coca-Cola, Visa si Bank of America au intrat miercuri la tranzactionare pe sistemul alternativ al Bursei de la Bucuresti.

Titlurile celor cinci companii au fost inregistrate la finalul lunii ianuarie in sistemul de compensare-decontare al Depozitarului Central, alaturi de titlurile JPMorgan Chase & Co, Microsoft, Google, McDonald's si Merck & Company.

"Vorbim de cele mai mari zece branduri americane. Asteptarile noastre sunt ca aceste branduri sa atraga investitori noi. Asteptam reactia pietei. Din punctul nostru de vedere am adus ce era mai bun", a declarat Mihaela Baciu, presedinte CA si director general al Tradeville.

Casa de brokeraj va fi market maker pentru actiunile companiilor americane, astfel ca investitorii vor avea mereu contraparte in tranzactiile pe care vor sa le realizeze.

Blocul de tranzactionare este de o actiune, iar variatia maxima de pret este de +/-25% fata de pretul de referinta. Actiunile vor fi disponibile la tranzactionare la BVB in intervalul orar 16:30 - 18:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori BVB, #standarde de transparenta BVB, #bursa din New York, #companii americane BVB , #Tranzactii bursiere