Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lichiditatea BVB de marti, salvata de tranzactiile cu actiuni FP

Lichiditatea BVB de marti, salvata de tranzactiile cu actiuni FP


Bursa de la Bucuresti a inchis marti in scadere cu 0,38% fata de luni, intr-o piata apatica si in care lichiditatea totala a fost salvata de trei tranzactii deal cu actiunile Fondului Proprietatea in valoare de 9,8 milioane euro.

Fondul Proprietatea: Tranzactie de 9,3 milioane euro cu 0,6% din actiunile Fondului Proprietatea

Transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea au asigurat 84% din lichiditatea BVB.

Titlurile au fost cedate la un pret de 0,53 lei/actiune, cu 0,56% sub pretul de la inchiderea pietei principale din sedinta de luni.

Pe piata principala, titlurile Fondului Proprietatea au inchis la pretul de 0,5305 lei, cu 0,47% sub inchiderea de luni.

Majoritatea actiunilor au inregistrat variatii foarte usoare in prima parte a zilei.

Astfel, piata a deschis pe rosu, iar la mijlocul zilei a trecut pentru scurt timp pe verde.

La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,48%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se situa cu 0,49% mai jos fata de luni. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 0,39%, iar indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,38%.

Titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,37% sub inchiderea de luni.

Exceptand titlurile Fondului Proprietatea, rulaje mai mari de un milion de lei au mai inregistrat doar actiunile Erste Bank (EBS), respectiv 1,4 miloane de lei.

Pe piata Rasdaq au fost realizate transferuri de 570.000 lei, valoare cu mult sub rulajul de luni, de 18,69 milioane lei.

Lichiditatea de luni a fost ridicata de transferul prin care omul de afaceri Ioan Niculae a mutat pachetul de control detinut la Giurgiu Nav, reprezentand de 92,54% din capitalul social, pe alta firma din grupul Interagro.

Omul de afaceri Ioan Niculae a vandut actiunile detinute la Giurgiu Nav

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 967 ori