La BVB vor putea fi efectuate tranzactii speciale de valori mai mici

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 14:44
1579 citiri
La BVB vor putea fi efectuate tranzactii speciale de valori mai mici

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va putea inregistra tranzactii speciale de valori mai mici pentru majoritatea actiunilor listate, dupa introducerea, incepand de luni, a noilor valori minime aplicabile pietei Deal, segmentul pietei utilizat pentru aceste tranzactii speciale.

Bursa a modificat valorile minime pentru tranzactii speciale cu actiuni si alte instrumente financiare de pe piata reglementata la vedere si cu valori mobiliare tranzactionate pe sistemul ATS, admise la tranzactionare pe o piata reglementata din Uniunea Europeana.

Modificarile, reprezentand o aliniere la reglementarile europene, prevad valori minime ale ordinelor de dimensiuni mari in functie de valoarea medie zilnica a tranzactiilor, pe mai multe transe, incepand de la o valoare minima a ordinului de 50.000 de euro pentru o valoare medie zilnica a tranzactiilor sub 500.000 de euro, si ajungand la o valoare minima de 500.000 de euro pentru o valoare medie zilnica de peste 50 milioane de euro.

Piata Deal a BVB este utilizata pentru tranzactionarea unor volume mari de actiuni, iar pachetele de actiuni sunt negociate intre cumparator si vanzator.

In acest an, rulajul zilnic la BVB este scazut comparativ cu alti ani, lichiditatea fiind amplificata insa in unele sesiuni de tranzactiile speciale. Saptamana trecuta, tranzactiile speciale cu actiuni Fondul Proprietatea au urcat lichiditatea saptamanala a bursei cu 87%.

#tranzactii bvb, #BVB tranzactii speciale, #noi minime piata Deal , #Tranzactii bursiere