Investitorii britanici, interesati de Romania

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 11:34
1360 citiri
Investitorii britanici, interesati de Romania
Mark Boleat, presedintele comisiei de politici si resurse a City of London

Investitorii britanici sunt interesati de Romania, spune Mark Boleat, presedintele comisiei de politici si resurse a City of London, centrul financiar din capitala Marii Britanii, care a adaugat ca statul roman "trebuie sa se vanda", daca vrea sa fructifice potentialul investitional.

"Am fost placut surprins, pentru ca economia Romaniei este mai dezvoltata si mai vibranta. Aveti si sprijin economic si probleme, dar vedem si potentialul", a declarat Mark Boleat, care a facut declaratiile in cadrul unui eveniment special la Bursa de Valori Bucuresti.

Statul are nevoie de investitii in infrastructura

In opinia sa, statul roman are nevoie de investitii in infrastructura si multe institutii britanice sunt interesate sa investeasca. "Daca exista o cerere de finantare si daca proiectul este bun, vor veni si banii", a precizat acesta.

"Este important ca fiecare tara sa-si arate oportunitatile. Daca ai mai multi oameni care spun ca sunt oportunitati acolo, ajuta acest lucru. Sunt o serie de tari care vin in Londra si se vand. Este un mijloc prin care ei spun ca se dezvolta. Daca oamenii stiu ca sunt aceste state, vin. Romania trebuie sa se vanda. Pana in acest moment, s-a vandut foarte bine in fata mea, dar trebuie sa continue", a precizat Boleat.

Romania are nevoie si de alte forme de finantari

Acesta a adaugat ca Romania trebuie sa caute si alte forme de finantari, nu doar cele traditionale. Este important, insa, ca programul privatizarilor, de exemplu, sa fie respectat, deoarece acest lucru ar creste increderea investitorilor in tara.

"Este vorba de fundament: chiar daca ai un istoric bun, mai ai nevoie sa depui eforturi. Am avut o prezentare cu multi ministrii care au spus ce vor sa faca. Daca se respecta un calendar de privatizari, se castiga increderea investitorilor", a spus presedintele de politici si resurse al City of London.

Mark Boleat a mai adaugat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, sunt fonduri de investitii, de pensii care investesc. "Managerii acestor fonduri trebuie sa decida in ce actiuni si in ce fonduri isi vor investi banii. Anumite actiuni intra in participatii si de aceea trebuie sa reusim sa vindem aceste posibilitati pe care Romania le are, pentru ca permit investitorilor sa participe si sa sustina dezvoltarea pietei romanesti", a concluzionat Mark Boleat.

#ambasador Marea Britanie Bucuresti, #eveniment BVB 2012 , #Tranzactii bursiere