Ilegalitatile, ingredient pentru succes in sectorul finantelor - Sondaj

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 16:29
985 citiri
Ilegalitatile, ingredient pentru succes in sectorul finantelor - Sondaj

Aproape un sfert dintre angajatii de pe Wall Street si Londra considera ca lipsa de onestitate sau ilegalitatile sunt necesare pentru reusita in lumea finantelor, potrivit unui sondaj realizat de firma de avocatura Labaton Sucharow din New York.

Circa 24% din cei 500 de angajati cu functii de conducere din sectorul financiar din New York si Londra participanti la sondaj au indicat ca "este probabil sa adopte metode necinstite sau ilegale pentru a reusi".

In plus, 16% dintre cei intervievati au recunoscut ca nu ar ezita sa comita un delict bursier, cum ar fi cel de folosire a unor informatii privilegiate (insider trading), daca ar scapa fara sa fie inculpati.

"Cand lipsa de onestitate este o practica acceptata la nivel general de catre angajati, este in pericol integritatea intregului sistem financiar", a comentat Jordan Thomas, responsabil al firmei Labaton Sucharow.

Studiul a fost publicat in plin scandal al manipularii dobanzii Libor pe piata interbancara, care a afectat in mod special banca britanica Barclays, si la putin timp dupa ce JPMorgan Chase a anuntat pierderi exceptionale din tranzactii riscante cu instrumente financiare, care s-ar putea ridica, potrivit presei americane, la 4 - 5 miliarde de dolari.

Scandalul manipularii dobanzilor interbancare a dus la demisia a trei directori ai Barclays, intre care si directorul acesteia, Bob Diamond.

Aproximativ 39% dintre participantii la cercetare au estimat ca reprezentantii concurentei au practicat deja activitati ilegale sau incorecte, in timp ce 30% considera ca salariile si bonusurile ii imping sa incalce regulile deontologice.

In plina dezbatere privind necesitatea de consolidare a reglementarilor pietelor bursiere mondiale, doar o treime dintre respondenti considera ca autoritatile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului sunt un factor de descurajare.

#succes ilegalitati finante, #succes sector finante, #factori succes lumea finantelor, #ilegalitati domeniul finantelor , #Tranzactii bursiere