Erste Group emite un nou tip de certificate pentru tranzactionare in cadrul BVB

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 12:05
1331 citiri
Erste Group emite un nou tip de certificate pentru tranzactionare in cadrul BVB

Bursa de Valori Bucuresti incepe miercuri tranzactionarea a doua emisiuni de certificate tip bonus emise de Erste Group.

Noile certificate Erste au ca activ de suport aurul si actiunile OMV, se anunta intr-un comunicat al BVB.

Certificatele de tip bonus reprezinta, pe langa cele de tip index si turbo, o noua categorie de produse structurate disponibile la tranzactionare la BVB.

Certificatele de tip bonus combina trei caracteristici intr-un singur produs: investitorul poate beneficia de cresterea activului suport, primeste la maturitate un bonus, iar in situatia in care valoarea activului suport scade, el este protejat pana la nivelul barierei.

In cazul in care bariera a fost atinsa cel putin o data pana la maturitate, investitorul pierde dreptul de a incasa bonusul, iar certificatul va replica direct proportional evolutia activului suport.

Din punct de vedere al pozitionarii randament/ risc, certificatele de tip bonus inregistreaza cel mai mic risc si cel mai mic randament, urmate de certificatele de tip index si certificatele de tip turbo.

Certificatele de tip bonus reprezinta o modalitatea de diversificare a portofoliului, in special in situatia in care investitorul nu intrevede un trend clar in evolutia activului suport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa valori bucuresti, #tranzactionare certificate bursa, #certificate bonus bursa, #emisiune certificate Erste , #Tranzactii bursiere