Directorul BVB: Trebuie avuta in vedere atragerea capitalului prin intermediul bursei

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 15:28
1322 citiri
Directorul BVB: Trebuie avuta in vedere atragerea capitalului prin intermediul bursei

Atragerea de capital suplimentar in economie prin intermediul bursei a reprezentat subiectul discutiilor dintre directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Victor Cionga, si presedintele Bursei din Sofia, Ivan Takev.

Discutiile dintre Victor Cionga si Ivan Takev au avut loc in cadrul unei reuniuni economice, la Viena, organizata de Bursa de Valori din Viena si CEE Stock Exchange Group, anunta Agerpres.

Companiile beneficiaza de privatizari prin intermediul Ofertelor Publice Initiate (IPO), care dezvolta competitivitatea si sprijina economia nationala, au concluzionat participantii la reuniunea economica de la Viena.

Participantii la reuniune avertizeaza ca "investitorii privesc cu prudenta ofertele publice initiale, intrucat pietele de capital sunt dominate in prezent de mediul politic. Cu toate acestea, companiile si investitorii sunt din ce in ce mai interesati de obligatiunile emise de companii".

"Desi in general credem ca piata de origine este locul cel mai potrivit pentru listarea companiilor, suntem convinsi, de asemenea, ca Bursa din Viena este o alternativa excelenta pentru companiile din zona ECE care sunt interesate de o dubla listare", arata Michael Buhl, membru al Consiliului de Administratie in cadrul Bursei de Valori din Viena si CEE Stock Exchange Group.

Experti din regiune au discutat despre atractivitatea companiilor din zona ECE pentru investitori, analisti si banci de investitii, in contextul actual al pietei de capital.

Europa Centrala si de Est ofera in continuare un potential enorm, in pofida faptului ca regiunea este afectata de conditiile care domina piata de capital din Europa.

ECE este regiunea cu cea mai mare crestere din Europa. Estimarile pe termen mediu publicate de Fondul Monetar International indica o crestere economica cumulata pana in 2017 de 17% pentru zona ECE, comparativ cu doar 7% pentru zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#beneficii listare bursa, #atragere capital listare bursa, #Victor Cionga listare bursa, #beneficii economice IPO , #Tranzactii bursiere