BVB creste cu 1,6% dupa primele transferuri de vineri

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:10
972 citiri
BVB creste cu 1,6% dupa primele transferuri de vineri

Bursa de la Bucuresti consemna un avans de 1,63% dupa prima jumatate de ora de tranzactionare de vineri, pe o lichiditate in crestere, in linie cu bursele europene, dupa prima runda a summit-ului UE.

Astfel, in jurul orei 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 1,89%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era cu 1,21% peste inchiderea de joi.

In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) au ridicat indicele BET-FI cu 1,54% peste sedinta precedenta.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a urcat cu 1,69%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Transferurile cu actuini totalizau 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), mult peste nivelul de la inceputul sesiunii precedente, de 473.000 lei (106.000 de euro.

Cele mai tranzactionate erau actiunile Erste Bank (EBS), cu operatiuni de 2,2 milioane lei. Cel mai recent transfer a fost perfectat la 63,1 lei, in crestere cu 3,7%.

Rulaje de peste un milion de lei erau afisate de titlurile SIF Muntenia (1,2 milioane lei) si Fondul Proprietatea (1,1 milioane lei).

Bursele europene au deschis vineri in crestere puternica, dupa ce liderii europeni au convenit inlesnirea conditiilor atasate recapitalizarii bancilor spaniole, relaxarea criteriilor unui eventual ajutor pentru Italia si implementarea unui plan de 120 miliarde euro pentru stimularea economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta vineri, #Bursa Bucuresti crestere , #Tranzactii bursiere