BVB avansa cu 1,33% la jumatatea zilei

Joi, 07 Iunie 2012, ora 15:47
977 citiri
BVB avansa cu 1,33% la jumatatea zilei

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) avansa cu 1,33% la jumatatea sesiunii de joi, pe o lichiditate redusa si sustinuta de transferurile cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), urmate indeaproape de actiunile BRD.

Rulajul de pe segmentul de actiuni era doar de 4,06 milioane lei (910.000 euro), mult sub lichiditatea de la jumatatea sesiunii precedente, de 10,55 milioane lei (2,3 milioane euro).

Operatiunile cu FP de pe piata principala cumulau 1,3 milioane lei, iar al doilea rulaj din piata, de un milion de lei, era afisat pentru actiunile BRD.

Actiunile Fondului erau transferate la un pret de 0,486 lei, in crestere cu 0,73%, iar cel mai recent transfer cu titlurile BRD a fost realizat la 8,3 lei, cu 0,61% peste referinta.

La jumatatea sesiunii, cele mai lichide zece actiuni, incluse in indicele BET, erau in urcare medie cu 1,55%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au tinut pe plus indicele BET-NG, cu 1,46% fata de nivelul de miercuri.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, afisa un avans de 1,48%.

La ora 13:10, indicele extins al Bursei, BET-XT, crestea cu 1,67%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Bursele europene au ramas de asemenea pe crestere usoara, datorita sperantelor investitorilor ca liderii europeni vor interveni in sprijinul bancilor spaniole si ca Statele Unite si UE ar putea introduce masuri de revigorare a cresterii economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB evolutie joi, #BVB tranzactii joi, #sedinta BVB joi , #Tranzactii bursiere