BVB a scazut usor in prima parte a zilei

Joi, 24 Mai 2012, ora 14:02
826 citiri
BVB a scazut usor in prima parte a zilei

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,6% in prima parte a sedintei, contrar evolutiei burselor vest-europene si pe un rulaj in revenire usoara datorita tranzactiilor cu actiunile Fondului Priprietatea (FP).

Piata a deschis ziua in stagnare, desi bursele vest-europene au revenit pe crestere, iar volumele de actiuni tranzactionate au continuat sa fie reduse. In urmatoarea ora, bursa locala a scazut, influentata de trecerea pietelor vest-europene pe rosu, dupa publicarea unor date si indicatori sub asteptari privind evolutia economiilor din zona euro.

Traiectoria pietelor externe s-a inversat apoi si cotatiile s-au mutat pe verde, insa piata de la Bucuresti a ramas pe scadere usoara, iar volumele de tranzactionare au continuat sa fie reduse pentru majoritatea actiunilor.

La ora 13:06, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,67%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,47% sub nivelul de miercuri.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborat cu 1,05%.

Totodata, indicele extins al Bursei, BET-XT, a scazut cu 0,78%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 6,6 milioane lei (1,5 milioane euro), valoare cu aproape 74% peste rulajul din prima parte a sedintei precedente, de 3,8 milioane lei (860.000 de euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au continuat sa fie cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 4,6 milioane lei, si au asigurat 70% din rulajul bursei. Pretul acestor actiuni a scazut cu 0,82%, la 0,486 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 1,2%.

#BVB sedinta joi, #evolutie BVB joi, #indici BVB evolutie joi , #Tranzactii bursiere