BVB a inchis sedinta de miercuri in crestere

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 18:11
1245 citiri
BVB a inchis sedinta de miercuri in crestere

Bursa de la Bucuresti a incheiat sedinta in urcare cu 0,75%, pe un rulaj sustinut de mai multe transferuri negociate cu actiuni OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP), SIF Muntenia (SIF4) si BRD, care au acoperit aproape jumatate din valoarea tranzactiilor.

Lichiditatea pe piata actiunilor a fost de 41,94 milioane lei ( 9,34 milioane euro), ridicata de deal-uri cu titluri OMV Petrom (8,7 milioane lei), FP (5,33 milioane lei), SIF Muntenia (3,18 milioane lei) si BRD (1,6 milioane lei).

Piata a fost pe crestere usoara inca de la deschidere, in asteptarea deciziei Curtii Constitutionale din Germania privind participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate (MES).

BVB a deschis sedinta de miercuri in crestere

Dupa ce Curtea Constitutionala a Germaniei a aprobat participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate, bursele europene au inregistrat cresteri. Si BVB a avut o crestere de 0,72% in prima parte a sedintei de miercuri.

BVB a crescut in prima parte a sedintei, dupa decizia Curtii Constitutionale a Germaniei

La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in urcare cu 0,84%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,5% peste inchiderea sesiunii anterioare.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a inchis in stagnare.

In acelasi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, a avansat cu 0,61%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), s-a plasat cu 0,84% peste nivelul de marti.

Pe piata principala, actiunile Erste Bank (EBS) au fost cele mai lichide, iar pretul a crescut cu 3,45%, la 81 lei (18 euro), urmand evolutia de la Viena, unde se tranzactionau la 18,28 euro.

Actiunile Fondului Proprietatea si BRD au urmat in top trei in functie de rulaj, cu transferuri de 6,7 milioane lei si, respectiv, 2,7 milioane lei.

Piata Rasdaq, jucatorii nu au prezentat interese prea ridicat la tranzactionare, ruland titluri de 155.000 lei, sub lichiditatea de marti, de 570.000 lei.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, marile piete vest-europene consemnau cresteri usoare.

Investitorii asteapta decizia Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, iar analistilor intervievati de Bloomberg se asteapta ca institutia sa anunte joi o a treia runda de suplimentare a lichiditatilor de pe piata financiara pentru stimularea cresterii economiceprecum si la mentinerea dobanzii zero pana in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta miercuri, #evolutie indici bvb, #lichiditate BVB, #rulaj BVB miercuri , #Tranzactii bursiere